PRZEPYSZNE POSIŁKI W NASZYM PRZEDSZKOLU
Drodzy Rodzice, pragniemy poinformować, iż Przedszkole Niepubliczne ,,Nasze Szkraby” nawiązało współpracę z Restauracją Savilla, która od 13 marca 2018r dostarcza posiłki dla naszych kochanych Przedszkolaków. Dlaczego kuchnia pro eko? – przetwory i konfitury – wyrób własny, – wędliny pieczone, mięsa duszone w piecu indukcyjnym, – odpowiednio zbilansowana i urozmaicona dieta, bogata w owoce, warzywa oraz nabiał, – posiłki oparte na dobrej jakości, ekologicznych i świeżych produktach Restauracja Savilla, ul. Gen. Franciszka Kleberga 16a, 15-001 Białystok (Organ Prowadzący: Przedsiębiorstwo Gastronomiczno-Handlowe ,,Alinex”)
Dieta ogólna 05.11.2018 – 09.11.2018
Poniedziałek:
śniadanie: kanapka z wędliną własnego wyrobu i ogórkiem, herbata
obiad: pomidorowa z makaronem, risotto z kurczakiem i warzywami, kompot owocowy
podwieczorek: jogurt z owocami
Wtorek
śniadanie: parówka z szynki z ketchupem, chlebek z masłem, herbata
obiad: zupa kalafiorowa; gulasz wieprzowy, ziemniaki, surówka z marchwi, kompot owocowy
podwieczorek: naleśnik amerykański, kakao
Środa
śniadanie: jajecznica, chlebek z masłem, kawa inka na mleku
obiad: zupa koperkowa; spaghetti bolognese, kompot owocowy
podwieczorek: kisiel z tarkowanym jabłkiem, herbatniczek
Czwartek
śniadanie: zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, kanapka z żółtym serem i papryką
obiad : zupa rosół z makaronem; zapiekanka z ziemniaków,warzyw i kurczaka, kompot owocowy
podwieczorek: ciasto z owocami, herbata
Piątek:
śniadanie: kanapka z twarożkiem i rzodkiewką, herbata
obiad : zupa z fasolki szparagowej; pulpecik rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy
podwieczorek: kasza manna z sokiem owocowym
Dieta bezmleczna 05.11.2018 – 09.11.2018
Poniedziałek:
śniadanie: kanapka z wędliną własnego wyrobu i ogórkiem, herbata
obiad: pomidorowa z makaronem, risotto z kurczakiem i warzywami, kompot owocowy
podwieczorek: galaretka z owocami
Wtorek
śniadanie: parówka z szynki z ketchupem, chlebek z masłem roślinnym, herbata
obiad: zupa kalafiorowa; gulasz wieprzowy, ziemniaki, surówka z marchwi, kompot owocowy
podwieczorek: naleśnik amerykański, herbata
Środa
śniadanie: jajecznica, chlebek z masłem roślinnym, herbata
obiad: zupa koperkowa; spaghetti bolognese, kompot owocowy
podwieczorek: kisiel z tarkowanym jabłkiem, herbatniczek
Czwartek
śniadanie: kanapka z wędliną własnego wyrobu i papryką
obiad : zupa rosół z makaronem; zapiekanka z ziemniaków,warzyw i kurczaka, kompot owocowy
podwieczorek: ciasto z owocami, herbata
Piątek:
śniadanie: kanapka z wędliną własnego wyrobu i rzodkiewką, herbata
obiad : zupa z fasolki szparagowej; pulpecik rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy
podwieczorek: pieczone jabłko, biszkopcik, herbata
Dieta bezglutenowa 05.11.2018 – 09.11.2018
Poniedziałek:
śniadanie: pieczywo bezglutenowe z wędliną własnego wyrobu i ogórkiem, herbata
obiad: pomidorowa z makaronem bezglutenowym, risotto z kurczakiem i warzywami, kompot owocowy
podwieczorek: jogurt z owocami
Wtorek
śniadanie: parówka z szynki z ketchupem, chlebek bezglutenowy z masłem, herbata
obiad: zupa kalafiorowa; gulasz wieprzowy, ziemniaki, surówka z marchwi, kompot owocowy
podwieczorek: naleśnik amerykański bezglutenowy, herbata
Środa
śniadanie: jajecznica, chlebek bezglutenowy z masłem, herbata
obiad: zupa koperkowa; spaghetti bezglutenowe bolognese, kompot owocowy
podwieczorek: kisiel z tarkowanym jabłkiem, herbatniczek bezglutenowy
Czwartek
śniadanie: zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, pieczywo bezglutenowe z żółtym serem i papryką
obiad : zupa rosół z makaronem bezglutenowym; zapiekanka z ziemniaków,warzyw i kurczaka, kompot owocowy
podwieczorek: ciasto bezglutenowe z owocami, herbata
Piątek:
śniadanie: pieczywo bezglutenowe z twarożkiem i rzodkiewką, herbata
obiad : zupa z fasolki szparagowej; pulpecik rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy
podwieczorek: pieczone jabłko, biszkopcik bezglutenowy, herbata