Przepyszne posiłki- kuchnia domowa- pro eko i jadłospis

PRZEPYSZNE POSIŁKI W NASZYM PRZEDSZKOLU

Drodzy Rodzice, pragniemy poinformować, iż Przedszkole Niepubliczne ,,Nasze Szkraby” nawiązało współpracę z Restauracją Savilla, która od 13 marca 2018r dostarcza posiłki dla naszych kochanych Przedszkolaków. Dlaczego kuchnia pro eko? – przetwory i konfitury – wyrób własny, – wędliny pieczone, mięsa duszone w piecu indukcyjnym, – odpowiednio zbilansowana i urozmaicona dieta, bogata w owoce, warzywa oraz nabiał, – posiłki oparte na dobrej jakości, ekologicznych i świeżych produktach Restauracja Savilla, ul. Gen. Franciszka Kleberga 16a, 15-001 Białystok (Organ Prowadzący: Przedsiębiorstwo Gastronomiczno-Handlowe ,,Alinex”)

Dieta ogólna  03.09 – 07.09.2018

Poniedziałek:

śniadanie: kanapka z wędliną własnego wyrobu, papryka, kawa inka na mleku

obiad: krupnik ryżowy, gulasz drobiowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot owocowy

podwieczorek: kisiel z tarkowanym jabłkiem, herbatnik

Wtorek

śniadanie: zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, kanapka z dżemem owocowym

obiad: zupa wiejska z zacierką, klopsiki z pieca, ziemniaki,  surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy

podwieczorek: racuchy z jabłkami, herbata

Środa

śniadanie: jajecznica, bułeczka z masłem, pomidor,  herbata czarna

obiad: rosół z makaronem, filet z kurczaka w jajku z pieca, ryż, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy

podwieczorek: parówka, pieczywo z masłem, ketchup, herbata ziołowa z kopru włoskiego

Czwartek

śniadanie: kanapka z wędliną własnego wyrobu i rzodkiewką, kakao na mleku

obiad : zupa jarzynowa, kotlet mielony z pieca, kasza bulgur, surówka z buraczków, kompot owocowy

podwieczorek: naleśnik amerykański, herbata, owoc

Piątek:

śniadanie:  kanapka z pastą jajeczną i szczypiorkiem, herbata

obiad : zupa koperkowa, filet z ryby z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

podwieczorek: jogurt z owocami

Dieta bezmleczna  03.09 – 07.09.2018

Poniedziałek:

śniadanie: kanapka z wędliną własnego wyrobu z masłem roślinnym, papryka, herbata

obiad: krupnik ryżowy, gulasz drobiowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot owocowy

podwieczorek: kisiel z tarkowanym jabłkiem, herbatnik

Wtorek

śniadanie: kanapka z dżemem owocowym, z masłem roślinnym, herbata owocowa

obiad: zupa wiejska z zacierką, klopsiki z pieca, ziemniaki,  surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy

podwieczorek: racuchy z jabłkami, herbata

Środa

śniadanie: jajecznica, bułeczka z masłem roślinnym, pomidor, herbata czarna

obiad: rosół z makaronem, filet z kurczaka w jajku z pieca, ryż, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy

podwieczorek: parówka, pieczywo z masłem roślinnym, ketchup, herbata ziołowa z kopru włoskiego

Czwartek

śniadanie: kanapka z wędliną własnego wyrobu i rzodkiewką, herbata owocowa

obiad : zupa jarzynowa, kotlet mielony z pieca, kasza bulgur, surówka z buraczków,  kompot owocowy

podwieczorek: naleśniki amerykańskie, herbata, owoc

Piątek:

śniadanie:  kanapka z pastą jajeczną i szczypiorkiem, herbata czarna

obiad : zupa koperkowa, filet z ryby z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

podwieczorek: galaretka z owocami

Dieta bezglutenowa 03.09 – 07.09.2018

Poniedziałek:

śniadanie: pieczywo bezglutenowe z wędliną własnego wyrobu, papryka, herbata

obiad: krupnik ryżowy, gulasz drobiowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot owocowy

podwieczorek: kisiel z tarkowanym jabłkiem, herbatnik bezglutenowy

Wtorek

śniadanie: zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, pieczywo bezglutenowe z dżemem owocowym

obiad: zupa wiejska, klopsik z pieca, ziemniaki,  surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy

podwieczorek: racuchy bezglutenowe z jabłkami, herbata

Środa

śniadanie: jajecznica, bułeczka bezglutenowa z masłem, pomidor, herbata

obiad: rosół z makaronem bezglutenowym, filet z kurczaka w jajku z pieca, ryż, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy

podwieczorek: parówka, pieczywo bezglutenowe z masłem, ketchup, herbata ziołowa z kopru włoskiego

Czwartek

śniadanie: pieczywo bezglutenowe z wędliną własnego wyrobu i rzodkiewką, kakao na mleku

obiad : zupa jarzynowa, kotlet mielony z pieca, ziemniaki, surówka z buraczków,  kompot owocowy

podwieczorek: ciasteczko bezglutenowe, herbata, owoc

Piątek:

śniadanie:  pieczywo bezglutenowe z pastą jajeczną i szczypiorkiem, herbata

obiad : zupa koperkowa, filet z ryby z pieca, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy

podwieczorek: jogurt z owocami