Przepyszne posiłki- kuchnia domowa- pro eko i jadłospis

PRZEPYSZNE POSIŁKI W NASZYM PRZEDSZKOLU

Drodzy Rodzice, pragniemy poinformować, iż Przedszkole Niepubliczne ,,Nasze Szkraby” nawiązało współpracę z Restauracją Savilla, która od 13 marca 2018r dostarcza posiłki dla naszych kochanych Przedszkolaków. Dlaczego kuchnia pro eko? – przetwory i konfitury – wyrób własny, – wędliny pieczone, mięsa duszone w piecu indukcyjnym, – odpowiednio zbilansowana i urozmaicona dieta, bogata w owoce, warzywa oraz nabiał, – posiłki oparte na dobrej jakości, ekologicznych i świeżych produktach Restauracja Savilla, ul. Gen. Franciszka Kleberga 16a, 15-001 Białystok (Organ Prowadzący: Przedsiębiorstwo Gastronomiczno-Handlowe ,,Alinex”)

Dieta ogólna 05.11.2018 – 09.11.2018

Poniedziałek:

śniadanie: kanapka z wędliną własnego wyrobu i ogórkiem, herbata

obiad: pomidorowa z makaronem, risotto z kurczakiem i warzywami,  kompot owocowy

podwieczorek: jogurt z owocami

Wtorek

śniadanie: parówka z szynki z ketchupem, chlebek z masłem,  herbata

obiad:  zupa kalafiorowa; gulasz wieprzowy, ziemniaki, surówka z marchwi, kompot owocowy

podwieczorek: naleśnik amerykański, kakao

Środa

śniadanie: jajecznica, chlebek z masłem, kawa inka na mleku

obiad: zupa koperkowa; spaghetti bolognese,  kompot owocowy     

podwieczorek:  kisiel z tarkowanym jabłkiem, herbatniczek

 Czwartek

śniadanie: zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, kanapka z żółtym serem i papryką

obiad :  zupa rosół z makaronem; zapiekanka z ziemniaków,warzyw i kurczaka, kompot owocowy

podwieczorek: ciasto z owocami, herbata

Piątek:

śniadanie:  kanapka z twarożkiem i rzodkiewką, herbata

obiad :  zupa z fasolki szparagowej; pulpecik rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy

podwieczorek: kasza manna z sokiem owocowym

Dieta bezmleczna 05.11.2018 – 09.11.2018

Poniedziałek:

śniadanie: kanapka z wędliną własnego wyrobu i ogórkiem, herbata

obiad: pomidorowa z makaronem, risotto z kurczakiem i warzywami,  kompot owocowy

podwieczorek: galaretka z owocami

Wtorek

śniadanie: parówka z szynki z ketchupem, chlebek z masłem roślinnym,  herbata

obiad:  zupa kalafiorowa; gulasz wieprzowy, ziemniaki, surówka z marchwi, kompot owocowy

podwieczorek: naleśnik amerykański, herbata

Środa

śniadanie: jajecznica, chlebek z masłem roślinnym, herbata

obiad: zupa koperkowa; spaghetti bolognese,  kompot owocowy     

podwieczorek:  kisiel z tarkowanym jabłkiem, herbatniczek

 Czwartek

śniadanie: kanapka z wędliną własnego wyrobu i papryką

obiad :  zupa rosół z makaronem; zapiekanka z ziemniaków,warzyw i kurczaka, kompot owocowy

podwieczorek: ciasto z owocami, herbata

Piątek:

śniadanie:  kanapka z wędliną własnego wyrobu i rzodkiewką, herbata

obiad :  zupa z fasolki szparagowej; pulpecik rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy

podwieczorek: pieczone jabłko, biszkopcik, herbata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dieta bezglutenowa 05.11.2018 – 09.11.2018

Poniedziałek:

śniadanie: pieczywo bezglutenowe z wędliną własnego wyrobu i ogórkiem, herbata

obiad: pomidorowa z makaronem bezglutenowym, risotto z kurczakiem i warzywami,  kompot owocowy

podwieczorek: jogurt z owocami

Wtorek

śniadanie: parówka z szynki z ketchupem, chlebek bezglutenowy z masłem, herbata

obiad:  zupa kalafiorowa; gulasz wieprzowy, ziemniaki, surówka z marchwi, kompot owocowy

podwieczorek: naleśnik amerykański bezglutenowy, herbata

Środa

śniadanie: jajecznica, chlebek bezglutenowy z masłem, herbata

obiad: zupa koperkowa; spaghetti bezglutenowe bolognese, kompot owocowy     

podwieczorek:  kisiel z tarkowanym jabłkiem, herbatniczek bezglutenowy

 Czwartek

śniadanie: zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, pieczywo bezglutenowe z żółtym serem i papryką

obiad :  zupa rosół z makaronem bezglutenowym; zapiekanka z ziemniaków,warzyw i kurczaka, kompot owocowy

podwieczorek: ciasto bezglutenowe z owocami, herbata

Piątek:

śniadanie:  pieczywo bezglutenowe z twarożkiem i rzodkiewką, herbata

obiad :  zupa z fasolki szparagowej; pulpecik rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy

podwieczorek: pieczone jabłko, biszkopcik bezglutenowy, herbata